Sandra Diesvelt

De eerste kennismaking met Azië in 1991 heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt. De vriendelijke mensen, de indrukwekkende cultuur, het mooie landschap, maar ook de armoede die ik zag, maakten veel gevoelens bij me los. Een gevoel van schaamte en machteloosheid overviel me wanneer ik in een luxe hotelkamer sliep terwijl een paar straten verderop de krottenwijken lagen, langs het open riool.

Door mijn werk als verpleegkundige ben ik dagelijks bezig met gezondheid.  In onze westerse maatschappij is het als vanzelfsprekend dat we een beroep kunnen doen op de gezondheidszorg in al zijn facetten. Hoe groot is dat verschil met diverse andere landen in de wereld zoals in Azië,  waar zelfs basisbehoeften als voedsel, drinken, een dak boven het hoofd, geborgenheid en veiligheid niet voor iedereen gegarandeerd zijn. Laat staan het recht op scholing of gezondheidszorg.

Na nog 2 keer in Azië geweest te zijn, groeide de behoefte om echt iets te doen voor de minder bedeelden in dit werelddeel. Op het moment dat mij werd gevraagd om als medebestuurslid  stichting Kanchi te helpen oprichten, heb ik daar geen moment over na hoeven denken. Het bied mij de mogelijkheid om zelf daadwerkelijk iets te kunnen doen en een verschil te maken. Door kinderen een goede en veilige basis te geven en ze de mogelijkheid te bieden om vaardigheden te leren waarmee ze voor zichzelf kunnen zorgen, helpen we kinderen een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen en daarmee ook voor de omgeving waarin ze zich bevinden. De gezondheid en het welzijn van de kinderen zullen hierbij zeker ook een punt van aandacht zijn.

Sandra Diesvelt,

Secretaris Stichting Kanchi